Chania

Internet Jamb Klub za Android mobilne uređaje

Poslednje promene: 01.03.2022.

Program instalirate (kao i ostale programe za Android) iz Google Play prodavnice.

U pretraživaču za aplikaciju ukucajte Internet Jamb Klub dobićete samo jedan rezultat i zatim instalirajte program kao i druge Android aplikacije.

 

Sadržaj:

1. Uvod

2. Ograničenja

3. Preuzimanje programa

4. Karakteristike programa

5. Razlika između telefona i tableta

6. Neke specifičnosti

7. Registracija programa

8. Odjavljivanje uređaja

 

1. Uvod

 

Program za Android je vrlo sličan programu za Windows, ali je prilagođen sprecifičnostima Android uređaja.

 

Aplikacija se može koristiti na mobilnom telefonima i tabletima sa Android operativnim sistemom. Aplikacija ne radi na uređajima proizvođača Nokia (sa Mobile Windows operativnim sistemom) i Apple (sa iOS operativnim sistemom).

       1. Home (vraćanje na početni ekran)

       2. Back (korak unazad)

       3. APP (nedavno korišćene aplikacije)

Napomena: na uređajima tasteri 2 i 3 mogu da imaju zamenjena mesta

 

2. Ograničenja

 

- Program radi na uređajima sa verzijom Androida 4.1 (objavljena 2011. godine) i novijim. Na starijim verzijama ne rade meniji.

- Ne preporučuje se upotreba uređaja sa ekranom manjim od 5 inča,

- Svaki korisnik može igrati sa najviše 2 mobilna uređaja.

 

3. Preuzimanje programa

 

    1. način

Ako ovu stranicu gledate preko uređaja na kom želite da instalirate program, kliknite ovde, i instalirajte program kao i druge Android aplikacije

    2. način

Ako ovu stranicu gledate preko winodws-a, skenirajte QR kod:

 

    3. način

U pretraživaču za aplikaciju ukucajte Internet Jamb Klub dobićete samo jedan rezultat i zatim instalirajte program kao i druge Android aplikacije. Najbolje je da instalirate program, pregledate ga, i onda pročitate ostatak teksta...

 

4. Karakteristike programa

 

- Moguća je igra u lokalu za jednog igrača i u Klubu.

- U lokalu neregistrovani korisnici mogu igrati na 3 table (Standard, Master i Klasik), registrovani igraju na svim tablama.

- Klubu možete pristupiti ako imate Wireless ili preko GPRS-a.

- U klubu je podržana igra pojedinačno i igra parova, označavanje igrača (boje, podvučeni) je standardno

 

5. Razlika između telefona i tableta

 

- Telefoni su uređaji sa veličinom ekrana do 7 inča, tableti su uređaji sa veličinom ekrana 7 inča i više.

- Na telefonu je moguće igrati samo sa uspravnim ekranom, na tabletu i sa uspravnim i položenim ekranom.

 

6. Neke specifičnosti

 

- za izlazak iz Kluba koristite opciju "Alati->Kraj", ili 2 puta brzo klinite na taster 'Back'! Za izlazak iz partije koristite opciju "Jamb->Kraj" ili 2 puta brzo kliknite na taster 'Back'. Ukoliko ne postupite ovako, program će nastaviti sa radom u pozadini!

- iskačući prozori (npr. prozor kada gledate prekinute partije), tabele se zatvaraju pomoću tastera 'Back'.

- meniji koji se u windows-u otvaraju desnim tasterom miša, kod Androida se otvaraju tako što duže zadržite prst na određenom mestu (takozvani dugi klik). Probajte kada ste u Klubu u prozoru za čat dugi klik na sledećim prozorima: vaše ime na listi Online igrača, ime nekog drugog igrača na listi OnLine igrača, ime igrača na listi partija u toku. U igri probajte drugi klik na svoje ime i ime drugog igrača.

- kod windows-a ste kod upisa rezultata u balončiću pored imali predrezultat. Kod Androida se predrezultat dobija dugim klikom na polje gde upisujete rezultat.

- Ako igrate sa vertikalnim ekranom u Klubu: na ekranu vidite samo jednu tablu i to igrača koji trenutno igra. Sami možete promeniti igrača koga želite da vidite prevlačenjem prostom preko naziva igrača na dnu ekrana! Prozor za čat (i slike igrača) i druge partije koje se igraju su na posebnim ekranima. Njima možete pristupiti pomoću tastera Menu na uređaju.

- Kod windows-a kada želite da pauzirate, minimizirate program. Kod Androida, pauzirate ako duže zadržite taster Home. Takođe, ako igrate preko mobilnog, i u toku igre dobijete telefonski poziv, idete na pauzu. Sa pauze se vraćate korišćenjem tastera 'APP' (nedavno korišćene aplikacije).

- Ako igrate korišćenjem GPRS-a, poželjno je da imate 3G mrežu. U suprotnom, mogući su češći prekidi konekcije (siguran prekid ako imate telefonski poziv).

- Ako ste u romingu i koristite GPRS, možete imati neplanirane troškove, bez obzira na to što je protok kod igre relativno mali (100-200 Kb za jednu partiju).

Vašna napomena: sva uputstva koja su na sajtu važe i za Android uređaje, uz specifičnosti koje su ovde date!

 

7. Registracija programa

 

- Svi registrovani članovi Kluba (crni igrači) ulaskom u Klub preko Android uređaja registruju program, tako da je moguća igra u lokalu na svih 5 tabli.

- Jedan korisnik (sa jednim ili dva korisnička imena) može igrati sa najviše 2 Android uređaja i može registrovati program na oba uređaja.

 

8. Odjavljivanje uređaja

 

- Ukoliko iz nekog razloga menjate Android uređaj, potrebno je da taj uređaj odjavite. Uređaj se odjavljuje iz programa, opcija Alati->Odjavi uređaj. Na ovaj način će sa ovog uređaja biti zabranjen pristup Klubu, a moći ćete da prijavite novi uređaj.

 

- Ako vam se uređaj npr. pokvario ili ste ga izgubili... javite administratoru da odjavi taj uređaj, sa podatkom kada ste se poslednji put prijavili sa njega.

 

Puno sreće sa vašim vernim pratiocem!